Снимка: Kiefer from Frankfurt am Main, Germany , УикипедияПринц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет

...
Снимка: Kiefer from Frankfurt am Main, Germany , УикипедияПринц Филип, съпругът на британската кралица Елизабет
Коментари Харесай

Погребват съпруга на британската кралица

Снимка: Kiefer from Frankfurt am Main, Germany , Уикипедия

Принц Филип, брачният партньор на английската кралица Елизабет II, е  поискал да бъде заровен допустимо най-скромно.

Той  умря на 9 април , на 99-годишна възраст.

Днес е погребението на брачна половинка на английската кралица, херцога на Единбург, който умря на 9 април на 99 години.

Погребението ще се състои в църквата „ Сейнт Джордж “ в двореца Уиндзор. Началото на церемонията е в 15 часа локално време (17 часа  българско). Поради пандемичните ограничения ще участват единствено 30 опечалени, предава БНР.

Децата на кралската двойка ще вървят след катафалката, следвани от внуците принц Уилям и принц Хари. По решение на кралицата опечалените няма да носят военни униформи. 

От Бъкингамския замък оповестиха, че Елизабет II е трябвало да взема сложни решения при подбора на участниците в погребението, тъй като е желала да има представител от всички клонове на фамилията на принц Филип. 

При естествени условия на погребението евентуално щяха да участват по лист най-малко 800 души. Главата на англиканската черква архиепископът на Кентърбъри съобщи, че погребението ще даде „ цялостна опция “ на кралицата да се елементарни както прилича със брачна половинка си след 73 години сватбен живот.

Джъстин Уелби съобщи за Би Би Си, че се чака погребението, което ще бъде излъчено директно по малкия екран, да има необятен отзив в подобен сложен миг, когато доста хора са изгубиха членове на фамилиите си по време на пандемията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР